Festival van Vlaanderen 
In het kader van het Festival van Vlaanderen organiseren de provincie Antwerpen en de stad Herentals op vrijdag 16 september een concert in de Sint-Waldetrudiskerk. Het Vlaams Radio Koor en solisten van het Brussels Philarmonic brengen het requiem van Gabriel Fauré en muziek van zijn Franse tijdgenoten. Na afloop van het concert geeft het stadsbestuur een receptie. Kaarten zijn te koop in cultuurcentrum ’t Schaliken.
   
Cultuurcentrum reserveert tickets voor jongeren 
Elk seizoen vinden er in cultuurcentrum ’t Schaliken verschillende voorstellingen plaats die onmiddellijk uitverkocht zijn. Omdat houders van een abonnement eerder de keuze hebben, vallen jongeren en mensen die een los ticket wensen, vaak uit de boot. Om hen meer kansen te geven om een ticket te bemachtigen, blokkeert het cultuurcentrum bij de abonnementenverkoop voortaan een aantal tickets voor de populaire voorstellingen. Een deel van deze tickets zijn voorbehouden voor bezoekers zonder abonnement en een deel voor bezoekers jonger dan 26 jaar. De verkoop van de losse tickets start op 29 augustus.
 
Viering 550 jaar Kruisberg
Kruisberg ontstond in 1461, toen een minderbroeder in de duinenrug buiten de wallen van Herentals een gelijkenis zag met Golgotha, de heuvel waarop Jezus gekruisigd werd. Op zondag 15 mei om 15 uur is iedereen welkom aan de Kruiskapel om het ontstaan van Kruisberg te herdenken. De viering wordt voorgezet in basisschool De Wijngaard, met een tentoonstelling van waardevolle relicten. De viering is een organisatie van de gezinsgroep van de Onze-Lieve-Vrouwparochie, het OCMW en vzw Ter Vesten. Het stadsbestuur zorgt voor het nodige materiaal en voor de uitnodigingen.
 
Nacht van Kempens Erfgoed 
Herentals neemt deel aan de Nacht van Kempens Erfgoed op 28 oktober. Met dit avondevenement wil de erfgoedcel Kempens Karakter het publiek laten kennis maken met het erfgoed van de regio. Archieven, musea, heemkringen en andere verengingen krijgen de kans om eens op een andere manier met hun collectie of hun werk naar buiten te komen.
 
Stad voert actie voor de preventie van tabaksgebruik
Op 31 mei organiseert de Wereldgezondheidsorganisatie naar jaarlijkse gewoonte de Werelddag zonder tabak. Het stadsbestuur wil een voortrekker zijn in het anti-rookbeleid en voert in de maand mei twee acties voor de preventie van tabaksgebruik. Tot en met 31 mei brengen de stadsdiensten het logo van de Werelddag zonder tabak aan op alle uitgaande post. In bibliotheek staat een infostand met folders en boeken over gezonder leven zonder tabak. Het lezen van een goed boek over stoppen met roken kan voor sommigen een bijkomende steun zijn om te slagen.
 
Psylos organiseert internationaal sportevenement in Herentals 
Psylos, de Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de Geestelijke Gezondheidszorg, bestaat dit jaar veertig jaar. Om dit te vieren organiseert Psylos een internationaal sportevenement in Herentals. Van 12 tot 16 september komen een interessante mix van sporters met en zonder psychische beperkingen uit alle hoeken van Europa naar het Netepark.Het stadsbestuur stelt het Netepark en de stedelijke autobus ter beschikking, zorgt voor materiaal en biedt de deelnemers een receptie aan.
 
Stad huldigt Herentalse Petanque Club 
Op zaterdag 18 juni om 19 uur ontvangt het stadsbestuur de leden van de Herentalse Petanque Club in de Lakenhal. De petanqueclub behaalde dit jaar de kampioenstitel in de competities van de 1ste Nationale Veteranen en de 2de Nationale Senioren van de Belgische Liga.
 
Tijdelijke milieuvergunning voor Centerbeton 
Het stadbestuur verleent Centerbeton nv een tijdelijke milieuvergunning, zodat de firma zijn terrein volledig kan saneren. Centerbeton krijgt hiervoor drie maanden tijd. Tijdens deze periode mag hij maximaal vijf dagen een breek- en zeefinstallatie gebruiken. Na het beëindigen van de vergunningstermijn mag er geen puin, gebroken beton of zeefzand aanwezig zijn op het terrein.